Foto: Wikimedia Commons

Twitter znovu zvažuje kupní nabídku Elona Muska za 43 miliard dolarů

Twitter se údajně znovu zabývá nabídkou miliardáře a generálního ředitele Tesly Elona Muska, který za sociální síť Twitter nabídl 43 miliard dolarů. Společnost by se měla k návrhu opět vyjádřit tento týden.

Poté, co Elon Musk oznámil, že má finanční podporu na uskutečnění nákupu, podrobila společnost Twitter miliardářovu nabídku novému přezkumu, uvedl deník The Wall Street Journal.

Když Musk poprvé oznámil, že je připraven zaplatit 43 miliard dolarů za koupi giganta v oblasti sociálních médií – a tehdy podotknul, že je to jeho „nejlepší a konečná nabídka“ – všeobecně se očekávalo, že Twitter návrh odmítne. Společnost dokonce zašla tak daleko, že přijala strategii ve světě financí známou jako “jedovatá pilulka”, aby odvrátila pokus o nepřátelské převzetí.

Podle deníku se však Twitter nyní na Muskovu nabídku “znovu podívá” a je pravděpodobnější, že se zapojí do jednání. Obě strany se sejdou v neděli, aby návrh prodiskutovaly, uvedl The Wall Street Journal.

Twitter se ke zprávě odmítl vyjádřit. Když Musk poprvé oznámil svou nabídku, společnost uvedla, že se zavázala k „pečlivému, komplexnímu a promyšlenému přezkoumání“ nabídky. Lze očekávat, že se v příštích dnech dozvíme, jak Twitter plánuje postupovat. Podle deníku se společnost k situaci vyjádří, až bude ve čtvrtek oznamovat výsledky za první čtvrtletí, „pokud ne dříve“.

Zdroj: engadget.com