Foto: se svolením Games Workshop

Amazon uzavřel dohodu, natočí filmy a televizní pořady o Warhammeru 40,000

Zajímavou spolupráci oznámily společnosti Amazon a Games Workshop. Potvrdily totiž, že pracují na tvorbě televizních pořadů a filmů tematicky vycházejících z oblíbené stolní hry Warhammer 40,000. Zpráva přichází 12 měsíců poté, co obě strany dosáhly dohody o vývoji adaptací této válečné hry.

Stávající dohoda dává Amazonu exkluzivní práva na vývoj filmů a televizních pořadů založených na tomto duševním vlastnictví. Adaptace by zase mohly společnosti Games Workshop pomoci přilákat nové hráče hry Warhammer 40K.

Games Workshop tvrdí, že se na tvorbě seriálů a filmů podílí elitní skupina scenáristů. Pomáhat jim bude Henry Cavill, dlouholetý fanoušek Warhammeru 40K, který bude výkonným producentem a možná si v některých seriálech a filmech i zahraje.

Neočekávejte však, že by se film o Warhammeru v dohledné době objevil na Prime Video. Jak poznamenává společnost Games Workshop, obvykle trvá nejméně několik let, než se projekt dostane z fáze vývoje k finálnímu produktu. Společnost Games Workshop každopádně slíbila, že se o novinky a podrobnosti podělí, co nejdříve to bude možné.

Zdroj: engadget.com