Zdroj: misorobotics.com/press/

Miso Robotics začně prodávat své roboty schopné zastoupit kuchaře v restauraci

Současná zdravotnická krize může přinést rozvoj v celé řadě oblastí lidské činnosti. Rychle se rozvíjejí například komunikační prostředky umožňující práci na dálku a také automatizace, a to často v oborech, kde bychom ji nečekali a přitom bychom její pomoc potřebovali, protože jsou enormně závislé na lidských zdrojích. Příkladem takového odvětví je restaurační průmysl.

Společnost Miso Robotics, která o sobě dala vědět už před časem, když vytvořila autonomní linku na smažení hamburgerů Flippy, tvrdí, že by současnou situaci dokázala vyřešit. Buck Jordan, zakladatel a generální ředitel společnosti Micso Robotic upozorňuje na to, že řada podniků na celém světě se potýká s enormně nízkou návštěvností, avšak množství personálu pro udržení snížit nemůže.

Řešením by dle něj mohlo být zavedení nejnovější automatizované kuchyňské linky/ robota Flippy, jenž by měl nově být k dispozici po celém světě. Tento systém dokáže pracovat na několika jídlech zároveň a díky rozsáhlému senzorického vybavení se o jídlo dobře postará a nepřipálí je.

Společnost nejprve zefektivnila svůj vlastní software ChefUI tak, aby „pomohl pracovníkům kuchyně s provozními interakcemi a pracovními postupy. Přístroj nyní dokáže lépe prioritizovat své kroky. Například smažení hamburgeru trvá 10 minut a hranolek jen 3. Systém tedy začne dělat hranolky až sedm minut po začátku přípravy hamburgeru, aby se k zákazníkovi dostaly co nejčerstvější.

Systém mimo jiné pracuje i s umělou inteligencí a rozpoznáváním obrazu. Díky tomu může každý svůj výtvor zkontrolovat porovnáním s fotografií vzorového jídla.

Zdroj: engadget.com