Prazdroj spustil aplikaci s navigací do hospod a restaurací

Plzeňský Prazdroj oficiálně spustil mobilní aplikaci s navigací do hospod a restaurací s názvem Jdeš na pivo. Nabízí nejen vyhledávání hospod a restaurací, ale i možnost rezervovat si stůl či podrobné filtrování podle pivních značek, nabízených služeb nebo hodnocení zákazníků. Dostupná je zdarma v obchodech Google Play a App Store.

Aplikace aktuálně sdružuje zhruba deset tisíc restaurací a hospod po celé zemi, jež nabízejí některé z piv a nápojů Plzeňského Prazdroje, a vyniká tím, jak detailní informace o jednotlivých provozovnách milovníkům piv i dalším zákazníkům poskytuje. Hospody lze vyhledávat podle jména, lokality, značky prodávaného piva i dalších kritérií.

„Pro lidi je dnes důležitý celkový zážitek z návštěvy restaurace. My jim novou aplikací chceme ulehčit hledání a pomoci jim najít tu, která splní jejich očekávání. Pro někoho je kromě piva na čepu zásadní zahrádka, pro jiného sportovní přenosy nebo připojení k wi-fi, teplá kuchyně, akceptace stravenek či platebních karet. To vše aplikace Jdeš na pivo obsahuje. A samozřejmě v ní lze vyfiltrovat i ty hospody, které získaly nové ocenění Hvězda sládků za perfektní péči o pivo a správné čepování, které jsme letos začali udílet,“ uvedl obchodní ředitel Plzeňského Prazdroje Tomáš Mráz.

Mapová část aplikace rozlišuje mezi jednotlivými typy provozoven – speciálními ikonkami jsou vyznačené tankovny nebo konceptové hospody jako Radegastovny, Kozlovny, Srdcovky, Plzeňky a další. U každé hospody jsou detailní informace o nabízených službách, kontaktní telefon nebo proklik na její webové stránky. V sekci novinky lze pak najít informace o aktuálním pivu nabízeném v programu Volba sládků či aktuality z Prazdroje.

Aplikace, kterou pro Prazdroj vytvořila agentura Brackets, funguje nejen na smartphonech, ale i na webu www.jdesnapivo.cz. Pivovar počítá s tím, že do ní bude zařazovat další hospody v Česku. „Prozatím v ní chybí sezónní provozovny, do budoucna bychom ale i lyžařům, cyklistům či vodákům chtěli nabídnout přehled hospůdek, které bývají otevřené jen na část roku,“ naznačil budoucí plány Mráz.