Foto: se svolením DJI

Recenze: DJI Pocket 2 Creator Combo – filmové studio v mini verzi

9

Design a zpracování

8.5/10

Funkce

9.5/10

Ergonomie

9.0/10

Plusy

  • Ergonomie
  • Kvalita obrazu
  • Zvuk
  • Kompaktnost
  • Velké možnosi kreativity

Mínusy

  • Chybí lepší odolnost
  • U 4K se může zahřívat
  • Nelze současně připojit mini control stick a telefon

Patříte mezi ty, kteří rádi zachycují veškeré své zážitky na kameru? Dnešní recenzi tedy rozhodně nevynechte, budeme se totiž věnovat akčním kamerkám. A to konkrétně sadě od firmy DJI, nesoucí název DJI Pocket 2 Creator Combo. Seženete ji od 13 590 Kč (aktuální nejvýhodnější ceny najdete pod tlačítkem níže). V recenzi se zaměříme především na základní kamerku, kterou lze zakoupit i samostatně. Samozřejmě však zmíníme, jaké výhody přináší právě koupě celé sady. Pokud hledáte aparát, který se vám v klidu vejde do kapsy, ale zároveň s ním dokážete pořídit velmi kvalitní snímky a záběry, čtěte dál. DJI Pocket 2 se totiž řadí mezi ty zařízení, kterým se jen těžko odolává. A jako bonus, ovládat jej dokáže i naprostý amatér.

Creator Combo

Jestliže si zakoupíte celou sadu získáte nejen kamerku DJI Pocket 2, ale i obal, Mini Control Stick, držák na stativ (1/4 “), popruh na zápěstí, nabíjecí kabel USB splitteru DJI (typ A na typ C), adaptér Osmo Pocket Smartphone (Lightning a USB-C), držák Do-It-All, bezdrátový vysílač mikrofonu DJI + čelní sklo bezdrátového mikrofonu, mikro stativ a širokoúhlý objektiv.

Z příslušenství oceníte zejména 110° širokoúhlý objektiv, s jímž lze pořídit nádherné panoramatické záběry, při delší závěrce zvládnete zachytit i krásy noční oblohy. Pokud chcete zvuk dostat na nejvyšší možnou úroveň, potěší vás také bezdrátový mikrofon. Ten si připojíte prostřednictvím Bluetooth a pomocí spony si jej můžete připevnit k bundě či jinému kousku oblečení. Zvuk z mikrofonu je krásně čistý a bez náznaků větru.

Zpracování a odolnost

Jedním slovem lze vystihnout povahu samotné kamerky-kompaktnost. Váží 119,9 gramů a rozměry bez rukojeti činí krásných 140 x 43 x 29 mm. I díky rukojeti se ale velmi dobře ovládá a z ruky vám padat nebude.

Přestože kamerka působí křehce, není tomu tak. Nemusíte se obávat, že by nevydržela nějaký ten pád nebo náraz, přeci jen dde o outdoorové zařízení. Chybí ale certifikace odolnosti proti vodě a povětrnostním vlivům. DJI nedoporučuje používat kamerku v dešti, při sněhu apod. Tento problém částečně řeší koupě vodotěsného pouzdra, které vám umožní se s kamerkou i potápět.

Ergonomie a baterie

Zařízení disponuje čtvercovým palcovým dotykovým displejem. I přes velmi malou obrazovku ale dokážete zachytit vše, co potřebujete. Můžete si vybrat jednak z módu většího čtvercového režimu či režimu celé obrazovky. Velmi snadno se díky jednoduchým pohybům prstů dostanete do režimu nastavení, kde si lze nastavit režim Video, Fotografie, Zpomalený pohyb, Časosběr a Panorama. Displej za normálních podmínek reaguje pohotově, při nízkých teplotách však může jeho odezva chvíli trvat.

Z boku kamerky si lze připojit mobilní telefon přes USB-C nebo přes Lightning. Díky tomu můžete váš smartphone využít pro náhled videa a jeho ovládání. Pro lepší ergonomii však lze místo adaptéru přicvaknout malý modul s joystickem a ovládacím tlačítkem. Technologie ActiveTrack 3.0. vás dokáže udržet v záběru i za pohybu. Zařízení je vybavené vestavěným 3-osým motorizovaným stabilizátorem, díky kterému nedochází k žádným ořezům záběru.

Kamerka vlastní 875 mAh akumulátor. DJI uvádí, že by vám měla stačit až na 140 minut používání při 1080P/24 fps. To berte s rezervou, hodně záleží na okolních podmínkách. Pokud zrovna budou mrazy, zařízení zvládne podstatně méně. Jakmile budete natáčet ve 4K, výdrž se také o něco sníží. Jestliže plánujete například celodenní výlet, jistě si nezapomeňte vzít i powerbanku.

Kvalita obrazu a zvuku

Nejprve pár slov k technickým parametrům. Kamerka je vybavena 1/1,7palcovým 64 Mpx CMOS snímačem a objektivem se zorným polem 93º a pevnou clonou f/1,8. Rychlost závěrky se pohybuje od 8 s do 1/8000 s. Rozsah citlivosti pro 16MP fotografie a video je ISO 100-6400 a 100-3200 pro 64MP fotografie. Rozlišení videa: 4K Ultra HD: 3840×2160 @ 24/25/30/48/50/60fps; 2.7K: 2720×1530 @ 24/25/30/48/50/60fps; FHD: 1920×1080 @ 24/25/30/48/50/60fps.

Co se týče kvality obrazy, za nás jsme naprosto spokojeni. Video vypadá skvěle i za horších světelných podmínek. Počítejte samozřejmě s trochou šumu, ale není to nic, co by se nedalo zkousnout. Za dobrého světla budete nadšení, snímky jsou živé, ostré a detailní.

Základní zařízení obsahuje čtyři mikrofony. Zvládne zachytit jak okolní zvuk, tak i případné komentování záběru. Díky směrovému audiu zvuk můžete nahrávat ve třech různých zvukových vzorech pro lepší přizpůsobení okolním podmínkám. Přístroj se tedy i bez bezdrátového mikrofonu může pochlubit excelentním zvukovým výkonem.

Mobilní aplikace

V případě pořízení doporučujeme stažení aplikace DJI Mimo. Díky ní budete nejen moci ovládat Pocket 2 na dálku. V aplikace se ukrývá mnoho tipů, návodů a triků, které vám při zkoumání možností vaší kamerky rozhodně přijdou vhod. Dále zde najdete i editační programy, které za vás dokážou sami vytvořit krásné video s přechody a hudbou.

Závěr

DJI Pocket 2 je zařízení, které vás rozhodně nezklame. Jasně, kvalitou nenahradí zrcadlovku, ani asi nepřestanete pořizovat snímky vaším smartphonem, ale jistě skvěle doplní jakoukoli fotografickou výbavu. Zejména při cestování a některých outdoorových aktivitách se vám kamerka bude hodit ať už díky své kompaktnosti či skvělé stabilizaci. Přístroj ocení i vlogeři, kteří zakoupením celé sady získají vše, co k vlogování potřebují. A přestože možná nezamýšlíte být internetovým bavičem, i tak sadové příslušenství oceníte, zejména, pokud se chcete kreativně realizovat. Kamerku tedy s čistým svědomím doporučujeme všemi deseti, nicméně by výrobce do budoucna jistě mohl zapracovat na odolnosti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.